Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
       e-mail: dsimv.epo@gmail.com

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καθώς η συμμετοχή σας στον αγώνα που αρχίζει παραμένει αμείωτη και επειδή ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων πληροφορήθηκε τα σχετικά της προσφυγής μόλις πριν λίγες μέρες, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε και μια τρίτη και τελευταία παράταση, μέχρι τις 12-02-2012

Μέχρι σήμερα (22-01-2012) έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 250 συνάδελφοι και οι δηλώσεις συνεχίζονται με ρυθμό 10-15 ανά ημέρα. Πάντως, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται συνεχείς παρατάσεις καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει ηνομική διαδικασία.

Όποιος θέλει να λάβει μέρος στην προσφυγή (πτυχιούχος, φοιτητής, εν δυνάμει φοιτητής) αρκεί να μας στείλει τα στοιχεία του/της: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα, e-mail με την ένδειξη ‘δήλωση συμμετοχής’ είτε στο dsimv.epo@gmail.com είτε στο disimv.epo@gmail.com. Ισχύουν και οι δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Παρακαλούμε μην απαντάτε στο ενημερωτικό e-mail που σας στέλνουμε καθώς δημιουργείται σύγχυση. Είναι προτιμότερο να δημιουργείται νέο e-mail σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.

Καθώς πολλά από τα e-mail που στέλνουμε γυρνάνε πίσω θα σας παρακαλούσαμε κατά διαστήματα να επισκέπτεστε το ιστολόγιο [http://european-culture.blogspot.com/] του συλλόγου για να ενημερώνεστε.  Επίσης γι’ αυτούς που διατηρούν σελίδα στο Facebook μπορείτε να γραφτείτε στο γκρουπ του συλλόγου [https://www.facebook.com/groups/288640247839430/].  

Σημειώνουμε ότι ο σύλλογος δεν έχει πρόσβαση σε όλα τα e-mail πτυχιούχων, φοιτητών και εν δυνάμει φοιτητών οπότε και είναι αδύνατον να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους.  Έχουμε στείλει δελτία τύπου στα ΜΜΕ καθώς, σε όλους τους συλλόγους φοιτητών και αποφοίτων του ΕΑΠ και σε άλλες σχετικές ιστοσελίδες.  Ωστόσο, είναι δική τους απόφαση να δημοσιεύσουν ή όχι το δελτίο τύπου μας.  Γι ‘αυτό το λόγο παρακαλούμε όσοι από εσάς είστε ακόμα φοιτητές ή και πτυχιούχοι ενημερώστε όσους συναδέλφους σας μπορείτε.  Επαναλαμβάνουμε μέρος της επιστολής του δικηγόρου κου. Μηλιαράκη: «Με τη δημόσια ανακοίνωση των προαναφερομένων ως έχουμε ηθικό και δεοντολογικό καθήκον, έχουμε καταστήσει σαφές ποιοί θα έχουν το δικαίωμα να θεωρηθούν ΠΕ και ποιοί όχι. Έχουμε  δε ξεκαθαρίσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το Κράτος δεν δεσμεύεται για όσους δεν έχουν προσφύγει.  Κατόπιν αυτού ο/η καθένας/καθεμία θα είναι υπεύθυνος/νη για τη στάση του/της.»  

Επίσης τονίζουμε, για ακόμη μία φορά, ότι όλοι οι φοιτητές, πτυχιούχοι και εν δυνάμει φοιτητές έχουν έννομο συμφέρον και δικαίωμα να λάβουν οι ίδιοι απόφαση για τη συμμετοχή ή μη συμμετοχή τους στην προσφυγή.  Αυτό που ζητάμε από φοιτητές, πτυχιούχους και συλλόγους είναι η ενημέρωση και ευχαριστούμε όσους έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα και όσους θα βοηθήσουν στο μέλλον.

Με τιμή
Το ΔΣ του Συλλόγου     
                           
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ 
ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ