Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
       e-mail: dsimv.epo@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Απόφοιτοι και Φοιτητές,
O Π.Α.Σ.Ε,  αποφάσισε να προσφύγει σε  εθνικά και διεθνή νομικά όργανα προκειμένου να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Προγράμματος Σπουδών του  Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ.  Προς τον σκοπό αυτό έχουμε  δημοσιοποιήσει την πρόσκληση μας προς τους συναδέλφους μας σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.  Επιπροσθέτως έχουμε δημοσιοποιήσει στο ιστολόγιο μας την επεξηγηματική επιστολή του δικηγόρου κ. Πέτρου  Μηλιαράκη.  Επίσης έχουμε επεκτείνει την προθεσμία εκδήλωσης  ενδιαφέροντος μέχρι τις 20-01-2012.

Επιπλέον των παραπάνω, όμως, ο Σύλλογος έχει την ηθική υποχρέωση να πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να ενημερωθεί το σύνολο των φοιτητών και αποφοίτων αναφορικά με τις προτεινόμενες ενέργειες, ιδιαιτέρως καθώς η άρνηση συμμετοχής συνεπάγεται σιωπηρή παραίτηση από άσκηση νομίμου δικαιώματος.  Σε σχέση με αυτό το ζήτημα ο κ. Μηλιαράκης απέστειλε και δεύτερη, διευκρινιστική, επιστολή, την οποία και αναρτήσαμε στο ιστολόγιο μας. Παρακαλούμε δε τους ενδιαφερόμενους να την αναγνώσουν για την πληρέστερη ενημέρωσή τους.

Ανάλογη επιστολή ενημέρωσης θα αποσταλεί στην Διοίκηση και τα αρμόδια όργανα του ΕΑΠ με την παράκληση να ενημερώσουν το σύνολο των φοιτητών και αποφοίτων για τις ενέργειες μας αυτές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή του δικηγόρου κου. Μηλιαράκη:

«Με τη δημόσια ανακοίνωση των προαναφερομένων ως έχουμε ηθικό και δεοντολογικό καθήκον, έχουμε καταστήσει σαφές ποιοί θα έχουν το δικαίωμα να θεωρηθούν ΠΕ και ποιοί όχι. Έχουμε  δε ξεκαθαρίσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το Κράτος δεν δεσμεύεται για όσους δεν έχουν προσφύγει.  Κατόπιν αυτού ο/η καθένας/καθεμία θα είναι υπεύθυνος/νη για τη στάση του/της.»
           
Στο blog http://european-culture.blogspot.com/, θα βρείτε τις πλήρεις ανακοινώσεις καθώς και όλες τις πληροφορίες για το θέμα αυτό
Με τιμή
Το ΔΣ του Συλλόγου                                

e-mail επικοινωνίας :dsimv.epo@gmail.com

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ