Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση του δικηγόρου κου. Μηλιαράκη στα ερωτήματά μας


Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φοιτητές του ΕΠΟ-ΕΑΠ,

Κατόπιν ερωτημάτων σας σχετικά με τους ποιους θα καλύπτει μια θετική έκβαση της προσφυγής μας και μετά από την ανακοίνωση που κάναμε ως σύλλογος στο ιστολόγιο αλλά και με e-mail, λάβαμε και την γραπτή κατατοπιστική απάντηση στο ερώτημα μας από τον δικηγόρο κο. Μηλιαράκη.   

Το γραπτό ερώτημα στον κο. Μηλιαράκη έθεσε εκ μέρος του ΔΣ, ο πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής κος. Δ. Γιαρμάκος.  Ο κος Μηλιαράκης απαντάει τόσο στο ποιους θα καλύπτει μια θετική απόφαση όσο και στο αν πρέπει ή μπορούν να προσφύγουν φοιτητές του προγράμματος ή εν δυνάμει φοιτητές (αυτοί που κληρώθηκαν φέτος).

Σας παραθέτουμε την επιστολή ως έχει και ελπίζουμε να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την κατάσταση των πραγμάτων καθώς και να σας βοηθήσει στις αποφάσεις σας.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Λόγω της έντονης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις προσφυγές
στα εθνικά και ευρωπαικά νομικά όργανα και της συνεχούς ροής αιτήσεων,
η προθεσμία παρατείνεται μέχρι τις 20-01-2012.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επειδή λαμβάνουμε συχνά την ερώτηση για το αν μπορεί να προσφύγει κάποιος αργότερα μόνος του ή για το αν η απόφαση – σε περίπτωση της πολυπόθητης θετικής για εμάς έκβασης της προσφυγής – θα αφορά όλους τους ήδη πτυχιούχους και τρέχοντες φοιτητές του ΕΠΟ, η απάντηση του δικηγόρου Μηλιαράκη είναι η εξής:  Σε περίπτωση που η προσφυγή μας έχει θετική έκβαση, το αποτέλεσμα αυτής θα αφορά ΜΟΝΟ όσους πτυχιούχους και φοιτητές έχουν συμμετάσχει στην τωρινή προσφυγή καθώς και όλους τους φοιτητές που ξεκινήσουν τις σπουδές τους ΜΕΤΑ από την ημερομηνία της απόφασης του δικαστηρίου.  Συνεπώς, αν κάποιος συνάδελφος δεν θέλει να συμμετάσχει τώρα αλλά μία θετική απόφαση τον/την αφορά και ίσως θα θελήσει να την εκμεταλλευτεί στο μέλλον, θα μπορέσει να βρει το δίκιο του αλλά θα πρέπει να προσφύγει ΑΤΟΜΙΚΑ και συνεπώς με μεγαλύτερο κόστος.

Για κάθε ερώτηση ή/και διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: dsimv.epo@gmail.com

Με χαιρετισμούς, το ΔΣ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Blog: european-culture.blogspot.com
       e-mail: dsimv.epo@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Απόφοιτοι και Φοιτητές,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλουμε για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Προγράμματος Σπουδών μας («Σπουδές στον Ευρωπαϊκο Πολιτισμό» - ΕΑΠ) και μετά από χρόνια άκαρπων προσπαθειών προς το ΥΠΔΒΜΘ, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στα αρμόδια νομικά όργανα της Ελλάδος και της Ε.Ε, προκειμένου να ζητήσουμε την δικαστική διευθέτηση του θέματος.

Επιστολή Δικηγόρου Μηλιαράκη





Προς
το Σύλλογο Πτυχιούχων Ευρωπαϊκού Πολιτισμού
(Ανοιχτού Πανεπιστημίου)


Ως προς την επαγγελματική Σας κατοχύρωση, που αφορά έννομο αγαθό και ατομικό Σας δικαίωμα, αναγκαία είναι η παροχή Δικαστικής Προστασίας για την κατοχύρωση του Κλάδου Π.Ε. (ρητή αναφορά στο δικαίωμα του εκπαιδευτικού λειτουργού).
Προς την κατεύθυνση αυτή (κατοχύρωση του συγκεκριμένου επαγγελματικού σας δικαιώματος) θα πρέπει να υπάρξουν δύο (2) παράλληλες διαδικασίες:

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πρόσκληση-Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,


Όλοι  βιώνετε την αδικία που υφιστάμεθα, ως απόφοιτοι του ΠΣ «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» του ΕΑΠ, σε σχέση με την ανυπαρξία επαγγελματικής κατοχύρωσης του πτυχίου μας. Προς αυτή την κατεύθυνση πολλές προσπάθειες έχουν γίνει, τόσο από εμάς, τον Σύλλογο Αποφοίτων Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, όσο και από τον Σύλλογο φοιτητών, χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Το ΥΠΔΒΜΘ κωφεύει ή κωλυσιεργεί, μέσω αλλεπάλληλων παραπομπών της υπόθεσης μας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, παρόλο που ήδη έχει δημοσιευθεί ευνοϊκό για τις θέσεις μας Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ 66/2009-ΦΕΚ Α Αρ. 89/11-6-2009), όπου ξεκάθαρα αναφέρεται ότι οι απόφοιτοι του Π.Σ «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» του ΕΑΠ «μπορούν να απασχοληθούν σε κλάδους όπως: α) διδασκαλία μαθημάτων που άπτονται του αντικειμένου του ευρωπαϊκού πολιτισμού τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση» (Άρθρο 2 του Π.Δ 66/2009). Παρά την παραπάνω απόφαση, μέχρι και σήμερα, η επαγγελματική μας κατοχύρωση εκκρεμεί καθώς το ΥΠΕΠΘ αρνείται να εκδώσει την απαιτούμενη κανονιστική πράξη κατατάξεως μας στις κατηγορίες Π.Ε της Δημόσιας Εκπαίδευσης.